JONAS LIVERÖD ÖPPNAR ÅRET

2021-01-22 13:17

Först ut för året i konsthallen är Jonas Liveröd. Jonas visar upp spännande och oväntatde verk. 
Men tyvärr så kan vi inte, på grund av rådande omständigheter, öppna konsthallen för besökare.

Men du kan följa utställningen här på föreningens hemsida och framförallt på Jonas egen Youtube-kanal.
Jonas kommer att sända från egen studio i hallen från utställningen ett flertal gånger under utställningsperioden.

Klicka på länken och följ Jonas kanal här: JONAS LIVERÖD YOUTUBE

Några bilder från konsthallen.

  

  


KOMMANDE - JONAS LIVERÖD

2021-01-11 20:40

Jonas Liveröd är först ut i konsthallen 2021. Mellan den 23 januari till den 20 februari får vi ta del i Jonas spännande konstnärsskap.

 

Efter festen

När Jonas Liveröd återvänder till hemmaplan så är det med en uppsättning helt nya verk, sin vana trogen i en mängd oväntade material. Han bär med sig en stor portion humor - men inte några goda nyheter. Vår tid påverkar allt, inte minst konsten. Med avstamp i Fransisco Goyas målning Sardinens begravning från 1800talets början presenterar Jonas utställningen Efter festen. Den spanske konstnären Goya målade en scen från en berusad karneval och bilden är som en övergång mellan Goyas tidiga humoristiska och färgglada arbeten och hans senare så mycket mörkare, psykologiska målningar. Motivet har en vild karnevalsk ton med euforiska dansare som ger sig hän, men där finns en olycksbådande underton i de mörka maskerade och ansiktslösa figurer som omger de glatt dansande kvinnorna i mitten. Landskapet runt de uppklädda festivalfirarna är mörkt och karnevalens kung på baneret ler ett tvetydigt leende med texten mortus knappt synlig under honom som vore festen redan över. Liveröd hämtar utställningens titel från detta tillstånd där ambivalensen härskar. Välkomna till 2021.  

Nationalencyklopedin beskriver Liveröds konstnärskap "som präglat av en ohämmad energi, en plats där allt från antika till samtida myter och riter krockar och blandas i en våldsam urladdning. Hans metod är främst inriktad på teckning, skulptur och installation men tar en mängd uttryck med en stor materialblandning och interdisciplinära överskjutningar, där han även arbetar med text, curatorsverksamhet eller vad som kommer i hans väg.

  


GOD JUL & GOTT NYTT ÅR

2020-12-26 18:10

Föreningens alla medlemmar tillönskas en God Jul och ett Gott Nytt År.

 

Årsavgiften för 2021 är oförändrat 200:-.

Betala gärna via Swish 123 389 48 62 eller bankgiro 5041-3665. 


DRAGNING 2020

2020-12-05 13:19

Grattis alla vinnare i årets konstlotteri

På lördagen genomförde Lidköpings konstförening den årliga medlemsutlottningen. Som vanligt var det Lars-Ola Högsborn som drog lotterna och såg till att allt gick rätt till. 23 vinster lottades ut bland föreningens 527 medlemmar. Vinnarna kommer att kontaktas personligen för att göra upp om hur vinsten kan hämtas på ett coronasäkert sätt.

Se Dragningen här!

2020-års Vinstlista.

  1. Christina Brochmann
  2. Ann-Mari Hjelm
  3. Lisbeth Söderström
  4. Kerstin Norrman
  5. Lars-Göran Böhlmark
  6. Ingela Sidbrant
  7. Gunilla Sahlström
  8. Anita Söderström
  9. Agneta Persson
10. Ingrid Holmström
11. Mikael Bergstrand
12. Ove Ljunggren
13. Gunnar Österberg
14. Petter Böckmann
15. Inga-Lisa Apell
16. Göran Grahn
17. Nils Fredell
18. Jan-Inge Berggren
19. Christina Georgsson
20. Sture Eliasson
21. Bengt Kyhlberg
22.Anders Larsson
23. Annika Wahll Böhlmark


KONSTNÄRER KRING KINNEKULLE - VIDEO

2020-11-30 15:37

Sveriges Konstföreningar Skaraborg skulle tillsammans med Götene Konstförening och Lidköpings konstförening haft ett vernissage och utställning på Kollängen Tingshus omkring den nyutkomna boken ”Konstnärer kring Kinnekulle” lördagen den 28 november.

På grund av coronan har vernissaget tyvärr blivit inställt. Intresserade av inköp gällande konstverk eller boken ”Konstnärer kring Kinnekulle” kan kontakta Kollängen tel 070-562 72 50 eller respektive konstnär. Boken finns att köpa för 100:- på utställningen.

En digital version av utställningen på Kollängens Tingshus har tagits fram. Först får man en övergripande videovisning av utställningen sedan följer ett bildspel med varje konstnär och verk och sist presenteras boken om konstnärerna kort.

Här kan du se den digitala utställningen

Boken handlar om en välutbildad konstnärsgrupp med bakgrund främst från Göteborg som på 1960-80-talen bosatte sig i Kinnekulletrakten. De gjorde Götene med Kinnekulle till en viktig plats på konstkartan och blev ett starkt nav i det skaraborgska konstlivet. De kom att samarbeta som grupp under namnet Konstnärer kring Kinnekulle.

Medlemmarna var John ”Jompa” Ahlgren, Edna Cers, Ingegärd Granberg, Martin Hansson, Wanja ”Nones” Håkansson, Chennet Juhlin, Lars-Erik Ström, Eva Ström Svensson och Jan-Erik Svensson.


Sida: 1 av 30
Entos - Allt för din hemsida